S.S.S

Bir cevap bulamadınız mı? Bizi +90 532 056 27 04 numaralı telefondan arayın veya apply@trucas.com.tr adresine e-posta gönderin.

TRUCAS, Türkiye’de üniversite eğitimi almak isteyen uluslararası başvuru sahipleri için bir danışmanlık ve başvuru ofisidir. TRUCAS'ın temel görevi, Türkiye'de okumak isteyen öğrencilere bilgi ve tavsiyelerini aktarmaktır. TRUCAS, Türkiye'de eğitimle ilgili tüm soruların ilk servis noktasıdır. Size gerekli tüm bilgileri, örneğin, üniversiteler, öğrenim programları, öğrenim ücretleri, burslar ile "Sağlık Sigortası, İkamet İzni, YÖS sınavına kayıt, Denklik Belgesi Alma ve banka hesabı açma" gibi hizmetler konusunda uzman kadromuzla sağlamaktayız.

TRUCAS, Avrupa ve Asya ülkelerinde fuarlar düzenlemektedir.  Size Türkiye'deki eğitiminiz sırasında da her zaman tavsiyelerde bulunmak ve yardımcı olmaktan mutluluk duyarız. 

Yeni bir kültür yaşamak ve hem Doğu'ya hem de Batı'ya yakın olmak istiyorsanız Türkiye harika bir öğrenci ülkesidir. Yüksek kaliteli bir eğitime ve çok kültürlü bir nüfusa, canlı şehirlere ve güzel manzaralara, sanatsal, kültürel ve sportif etkinliklere sahiptir. Türkiye, uluslararası öğrenciler arasında çok popüler olan Dil Çalışmaları ve rekabetçi eğitim sunan eski ve yeni üniversitelerle giderek artan akademik bir üne sahiptir.

Türkiye’de Yüksek öğrenim 4 yıl, Meslek Yüksekokullarında 2 yıldır. Bazı üniversitelerde ek olarak bir yıl dil eğitimi bulunmaktadır. Normal şartlar altında, Lisanseğitimi 4 yıl, Yüksek Lisans eğitimi 2 yıl, Doktora 3-5 yıl sürer. Ayrıca Diş Hekimliği 5 yıl ve Tıp 6 yıl eğitim süresini kapsamaktadır. Ortaöğretim sonrası eğitim veren tüm eğitim kurumlarının standartları bu şekildedir.

Akademik sertifika, bir kişinin belirli bir eğitim aldığını veya bir testi veya bir dizi testi geçtiğini belgeleyen bir belgedir.

Kriterler hakkında daha fazla bilgi edinmek için bağlantıya tıklayabilirsiniz:  ../../Downloads/Admission Criteria.pdf

Transkript, temel olarak not dökümü olarak ifade edilebilir. Öğrencilerin mezun oldukları ya da öğrenimlerini devam ettirdikleri eğitim kurumlarında alınan tüm dersler, notları ile birlikte bu dökümde listelenmektedir. Ders ismi, dersin alındığı dönem, dersin sınavlarında alınan notlar ve bu notların harf düzlemindeki karşılıkları, transkript üzerinde açık bir şekilde belirtilir. Belgenin sonunda ise transkriptin işaret ettiği dönemlerde alınmış genel not ortalaması gibi değerler de bulunur.

Hazırlık yılı Durum Belgesi, Hazırlık Sınıfından muaf tutulan öğrencilerin başarı durumunu gösteren bir sertifikadır.

Türkiye’de toplamda 202 üniversite ve akademi olmak üzere çok çeşitli seçenek bulunmaktadır. Bunların 104’ü Devlet Üniversitesi, 80 Özel Vakıf Üniversitesi, 4 Askeri Akademi ve 1 Polis Akademisidir.

Türkiye, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Gaziantep, Trabzon gibi güzel şehirleri söz konusu olduğunda da çeşitli tercihlere sahiptir. Yani, seçim senin ;) Türkiye'deki özel üniversitelerin listesini görmek için tıklayınız.

 

Uluslararası öğrenciler için eğitim ücretini etkileyen faktör, takip etmeye hazır oldukları eğitim derecesinin düzeyidir. Türkiye'de lisans dereceleri 4 yıla kadar uzanırken, yüksek lisans dereceleri genellikle 2 yıldır ve doktora programları bazen 3 yıla kadar araştırma da dahil olmak üzere farklılık gösterir. Yukarıda da belirtildiği gibi, Türkiye'de lisans eğitimi alan öğrenciler konuştukları dile ve seçtikleri kuruma bağlı olarak her yıl 250 ile 1500 USD arasında ödeme yapabilmektedirler.Bir lisansüstü programı tercih edenler 300 ila 900 USD arasında ödeme yapabilmektedirler. Devlet okulları derece seviyesine bağlı olarak çok az farklılık gösterirken, özel kurumlar 2500 ile 20.000 USD arasında değişen çeşitli seçenekler sunmaktadır. Ancak, unutulmamalıdır ki Türkiye'deki birçok özel üniversite seçilen eğitim düzeyinin niteliğine bağlı olarak cömert burslar sunmaktadır.

Öğrenciler kampüs içinde yer alan üniversite yurtlarında, KYK (Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu) tarafından yönetilen devlet yurtlarında, kentin çeşitli noktalarında, özel yurtlarda veya kiraladıkları dairelerde kalabilirler.

Öğrencilerin Üniversiteye kayıt yaptırabilmeleri için Akademik kayıt ve Mali kayıt için gerekli belgeleri tamamlaması gerekmektedir. Üniversiteleri ve gerekli belgeleri görmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Türkiye’de herhangi bir üniversitede lisans veya ön lisans eğitimi almak isteyen yabancı uyruklu öğrencilerin girmesinin zorunlu olduğu Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavının kısaltılmış ismine YÖS denilmektedir. Türkiye'de uluslararası bir öğrenci olarak eğitim görmek istiyorsanız, devlet üniversiteleri söz konusu olduğunda bu sınavı iyi bir puanla geçmeniz gerekmektedir. YÖS'ün dili (Uluslararası Öğrenci Sınavı) Türkçe ve İngilizcedir. Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı matematik, geometri ve sembolik ifadeler üzerine olurken bazı üniversiteler kendi sınav modelini uygulamaktadırlar.  

NOT: YÖS sınavı devlet üniversitelerinde istenir ve özel olanlar söz konusu olduğunda bu sınava gerek yoktur.

Türkiye’de üniversite eğitimi almak isteyen yabancı uyruklu öğrencilerin girdiği SAT sınavı uluslararası geçerliliği olan bir üniversite giriş sınavıdır. Eğitim Yetenek Testi olan bu sınav, seçkin üniversitelerde eğitim hayatını sürdürmek isteyen öğrenciler için önemli bir basamak niteliğindedir. Yeteneklerinizi fark etmenizi ve hayallerinizin peşinden gitmenizi sağlayan bir üniversite için bu sınav iyi bir fırsat özelliği taşıyor.

TOEFL (Yabancı Dil Olarak İngilizce Testi) yabancı dil yeterliliğini belgelemede en çok tercih edilen yabancı dil sınavıdır. TOEFL sınavı açık bir avantaj sağlar. Üniversiteler, eğitimde başarılı olmaya hazır olduğunuzu görmektedirler.

Referans mektubu, okul başvurularında başvuru kriterleri arasında değerlendirme unsurlarından biri olan belgedir. Bu belge içerisinde, ilgili kuruma iletilmek üzere adına tavsiye mektubu yazılan kişinin nitelikleri ve kapasitesi hakkında bilgiler verilir.

Motivasyon mektubu ("amaç beyanı" olarak da bilinir), belirli bir üniversitede belirli bir çalışma alanında eğitim alma konusunda mesleki yeterliliğinizi ve kişisel motivasyonunuzu tanımladığınız bir belgedir

Türkçe Yeterlik Sınavı (TYS), Türkçenin uluslararası geçerliğe sahip standart bir sınava kavuşması ve yabancı öğrenci kabulünü kolaylaştırmak amacıyla, Türkçeyi yabancı ya da anadil olarak öğrenen bireylerin dil yeterliklerini ölçmek üzere Yunus Emre Enstitüsü Sınav Merkezi tarafından Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Metni’ne göre geliştirilen bir yeterlik sınavıdır. TÖMER Sınavı, TYS gibi benzer bir sınav olup, Türkçe dil programlarına giriş için önemli bir ön koşuldur. Türkiye'deki tüm üniversiteler tarafından da kabul ediliyor.

Başvuru döneminde gerekli olacak tüm belgeler için maksimum kopyaya sahip olmalısınız. Kayıp belge olması durumunda yedekleme yapılmış olması bir avantaj olacaktır.

Evet, ikisine de sahip olmak önemli. Ama genellikle resmi onaylı kopyaları yeterlidir.

Tercüme edilen belgelerinizin Üniversiteler tarafından kabul edilebilmesi için iki seçeneğiniz var;

  • Türkçeye çevirilen Diploma ve Transkript belgenizi ülkenizdeki Türk Büyükelçiliğine onaylatmak,
  • Diploma ve Transkript belgenizin Türkiye’de Türkçe tercümesinin yapılması ve noterde onaylatılması,

Seçtiğiniz üniversite belgelerinizin onaylanması gerekip gerekmediğini belirler. Genel olarak, tüm eğitim sertifikalarının ve dil yeterliliği sonuçlarının resmi olarak onaylı kopya olarak göndermeniz gerekir. Bu, hem orijinal dildeki sertifikaların kopyaları hem de tercümeli sertifikaların kopyaları için geçerlidir.

Öğrenim Dili, öğretmenin öğretmek için kullandığı dildir. Hedef dil aracılığıyla, eğitim dilini ve eğitim içeriğini öğrenmek öğrencinin iletişim kurmak zorunda oldukları durumlar ve kendi kontrollerini geliştirmek için gereklidir. Devlet Üniversitelerinde eğitim dili ağırlıklı olarak Türkçedir. Özel Üniversiteler söz konusu olduğunda eğitim dili hem Türkçe hem de İngilizce olabilmektedir.

Öz geçmiş; kişinin becerilerini, deneyimlerini, eğitimini ve şimdiye kadar yaptıklarını yazdığı bir belgedir. Bireyin eğitim ve iş geçmişi hakkında ayrıntılı bilgi sağlar.

Eğitim Programınızı seçerken, aşağıdaki maddelerin doğru eğitim programınızı seçmenize yardımcı olduğunu unutmayalım:

  1. Böl ve keşfet. Potansiyel programları tercihlerinize göre kategorilere ayırın…
  2. Kariyenizi düşünün. ... 
  3. Fakülte ile bağınız. ... 
  4. Yüksek Lisans öğrencilerine danışın. ... 
  5. Program kaynaklarını ve olanaklarını göz önünde bulundurun.

Herhangi bir konuda danışma ve ücretsiz öneriler için TRUCAS ile irtibata geçmekten çekinmeyin

Diğer taraftan, disiplin tercihlerinizi seçerek uygun programınızı bulabilirsiniz.

Örneğin:

  • İş Disiplini:

Muhasebe, Ekonomi, Finans, Yönetim, Pazarlama

  • Beşeri Bilimler:

Sanat, Tarih, Dil, Edebiyat, Müzik, Felsefe, Din, Tiyatro

 

Belirtilen Linkten tüm programları bulabilirsiniz: https://trucas.com.tr/tr/programs

 

Bu, istediğiniz eğitim programının diline bağlıdır, örneğin program İngilizce ise "TOEFL" İngilizcesini sağlamanız gerekir, Türkçe ise YÖS gibi Türkçe dilini sağlamanız gerekir... Diğer diller için de durum aynı.

Üniversite veya Üniversiteye gitmek, birçok genç için dönüm noktası ve aynı zamanda büyük bir karar. Bu adımlar mükemmel bir seçim yapmak için yardımcı olacaktır.

  1. Mümkünse Kampüsü Ziyaret Edin

Okulu ve bölgeyi görmek çok önemli. Üniversite tanıtım günlerine ve üniversite fuarlarına katılmak, mevcut öğrenci ve personelle tanışmak sorularınızı sormak için iyi bir fırsatttır; ayrıca, kararınızı vermenizi sağlayacak ortamı yerinde görebilirsiniz. Eğer bu konuda kararlı iseniz, TRUCAS bunu size sağlayabilir.

  1. Eğitimin İçeriğini Araştırın

Muhtemelen söylemeye gerek yok ama genel kararınızda en büyük etken rotanız olmalıdır.   En az üç yılını bunu kavramak için harcayacaksın ve büyük ihtimalle aynı alanda kariyer yapmaya devam edeceksin, bu yüzden doğru seçim yaptığınızdan emin olmak zorundasınız.

  1. Ekstralara Bak

Ayrıca derecenizin başka neler sunduğuna da bakmanız gerekir: İş yerleştirmeleri ve staj olanakları var mı,

  1. Fakültenin İtibarını Göz Önünde Bulundurun

Sıralamalar hikayenin tamamını anlatmaz. Ancak bunlar, üniversitenin genel konumu ve itibarı açısından iyi bir göstergedir ve bu da bazı sektörlerde önemli olabilir.

Harvard ve Oxbridge'in tartışmalı istisnası dışında hiçbir üniversite, her şeyde bir dünya lideri değildir. Bu nedenle, farklı okulların farklı güçlü yönlere sahip olması mantıklıdır.

  1. CV’niz Üzerindeki Etkisini Göz Önünde Bulundurun

Daha önce de belirtildiği gibi, çalıştığınız yer bazen ne kadar önemli olabilir; İK ve işe alım çevrelerinde bir adayın mezun olduğu eğitime uygun bir işe yerleşmesi süregelen bir tartışmadır.

  1. Alanı Araştırın

Akademik açıdan uzak,öngörülebilir geleceği seçtiğiniz okulda geçirmeniz gerektiğini hatırlamakta fayda var; bu, içinde yaşayacağınız alanı beğenmeniz gerektiği anlamına gelir.

Büyük bir şehrin kalbinde olmak istiyorsanız, bunu dikkate alın. Alternatif olarak, daha samimi veya yalıtılmış bir ayarı tercih ederseniz, bunu tercihlerinize dahil edin.

  1. Üniversitenin Tanınması

Üniversitenin varlığı, geçerliliği ve yasallığı konusunda bir fikriniz olmalıdır. Bu temelde, üniversite tercihinizin ve bu üniversitenin diplomasının ülkenizdeki Yüksek Öğretim Bakanlığı veya uluslararası alanda kabul edilip edilmediğini kontrol etmeniz gerektiği anlamına gelir.

Üniversiteler hakkında daha fazla şey öğrenmek için, aşağıdaki linkten kontrol edebilirsiniz: https://trucas.com.tr/tr/universite

İki tür üniversite vardır:

  • Devlet mülkiyetinde olan veya ulusal veya ulus altı bir hükümet aracılığıyla önemli kamu fonları alan bir üniversite olan devlet üniversitesi.
  • Genellikle devletler tarafından işletilmeyen özel üniversitelerin daha yüksek ücretlere sahip olmalarının nedeni budur. Çünkü öncelikle kendi bağış fonları ve öğrencilerin öğrenim ücretleri ile desteklenir.

Türk yasalarına göre üniversiteler, fakülteler, kurumlar ve dört yıllık okullar bulunmaktadır. Bu okullar dört düzeyde veya aşamada derece sunuyor: ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora.

Bağlantıyı ziyaret ederek daha fazla bilgi edinebilirsiniz:

https://ec.europa.eu/education/policies/higher-education/bologna-process-and-european-higher-education-area_en

 

Çoğu durumda, yeni bir alanda yüksek lisans derecesi almak mümkündür ve başka bir alandan lisans derecesine sahip birisinin belirli yüksek lisans programlarına hak kazanması için birkaç ders alması gerekebilir, kariyer değişikliği yapılabilir.

YÖS sınavı, Türk devlet üniversitelerindeki yabancı uyruklu öğrencilerin giriş sınavıdır. Bu sınav, öğrencilerin Türkiye'de Tıp, Hukuk, Psikoloji, Eczacılık, Makine Mühendisliği, Mimarlık ve daha fazlası gibi konuları öğrenmelerini sağlayacaktır.

Çoğu durumda, YÖS Sınavı 80 sorudan oluşur. Sınavdaki 45 sorunun çoğu IQ sorusu (genel yetenek soruları, Zekâ Soruları) olarak adlandırılır. Geri kalan 35 soru Matematik'ten. YÖS sınavında yer alan matematik konularını lise 10. sınıftan matematik soruları ile karşılaştırabilirsiniz.

Bazı Türk Üniversiteleri öğretim dili olarak Türkçe'ye sahipken, diğerleri İngilizce öğrenme fırsatı sunacaktır. Her şeyden önce, yüksek eğitim kalitesi sizi dünyanın her yerinde bir geleceğe hazır hale getirecektir. Pek çok üniversitenin, lisans ya da lisansüstü düzeyde ingilizce programları bulunan öğrenciler için uygun ev sahibi kurumlar olarak önerilmesi. Derslerin büyük çoğunluğu Vakıf üniversitelerinde ve bazı devlet üniversitelerinde İngilizce olarak öğretildiği için, kurumsal dil yeterlik puanı olan öğrenciler lisans veya lisansüstü programlara yerleştirilir.

Bağlantı aracılığıyla nasıl uygulanacağı hakkında daha fazla bilgi ve yönergeler alabilirsiniz:https://trucas.com.tr/tr/how-it-works

TRUCAS üzerinden başvurunuzu yapmak için, web sitemiz yıl içinde istediğiniz zaman başvurmanıza olanak sağlar. Çoğu üniversite, yüksek lisans ve doktora derecelerinin kabulü/başvuruları için yılda iki kez açıktırlar. Lisans ve Ön Lisans programları için üniversitelerin son başvuru tarihleri ve başvuru süreleri Ağustos ayından önce yılda bir kez olduğunu lütfen unutmayın.

Online başvuru yaparken, tüm bilgilerinizin doğru olduğundan, gerekli tüm belgeleri gönderdiğinizden, başvuru sürecinizin sonuçları için e-postalarınızı sürekli olarak kontrol ettiğinizden emin olmalısınız.

Evet, yeterli.

NOT: Online başvuru yaptıktan sonra, uzmanlarımız sizinle irtibata geçecektir, bizden alacağınız her türlü haber hakkında postalarınızı sürekli olarak kontrol etmelisiniz.

Türk liselerine denk bir okulun lise son sınıfında ya da mezunu durumunda bulunan öğrenciler, aşağıdaki başvuru kriterlerini karşılamaları halinde lisans programlarına başvurabilirler.

A.Aşağıdaki koşulları karşılayan adaylar başvurabilirler.

  1. Yabancı Uyruklu Öğrenciler,
  2. Doğumla Türk vatandaşı olup da İçişleri Bakanlığı’ndan Türk vatandaşlığından çıkma izni alanlar ve bunların Türk vatandaşlığından çıkma belgesinde kayıtlı reşit olmayan çocuklarının Türk Vatandaşlığı Kanunu uyarınca aldığı Tanınan Hakların Kullanılmasına İlişkin Belge sahibi olduklarını belgeleyenler, (5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 7. Maddesinde “(1) Türkiye içinde veya dışında Türk vatandaşı ana veya babadan evlilik birliği içinde doğan çocuk Türk vatandaşıdır.” hükmü bulunmakta olup, yurt dışından kabul kontenjanlarına başvuracak adayların Türk Vatandaşlığı Kanunu’nu incelemelerinde yarar bulunmaktadır.)
  3. Yabancı uyruklu iken sonradan kazanılan vatandaşlık ile TC vatandaşlığına geçenler / bu durumdaki çift uyruklular,
  4. a01/02/2013 tarihinden önce yurtdışında ortaöğretime devam eden TC uyruklu öğrencilerden ise ortaöğretiminin (lise) son üç yılını KKTC hariç yabancı bir ülkede tamamlayanlar (ortaöğretiminin (lise) tamamını KKTC dışında yabancı bir ülkedeki MEB nezdinde açılmış olan Türk okullarında tamamlayanlar dahil)
    b) 01/02/2013 tarihinden sonra yurt dışında ortaöğretime başlayan adayların yurt dışından kabul kontenjanlarına ortaöğretiminin (lise) tamamını KKTC hariç yabancı bir ülkede tamamlayanlar (ortaöğretiminin (lise) tamamını KKTC dışında yabancı bir ülkedeki MEB nezdinde açılmış olan Türk okullarında tamamlayanlar dahil)
  5. KKTC uyruklu olup; KKTC’de ikamet eden ve KKTC’de ortaöğrenimini (lise) tamamlayan GCEAL sınav sonuçlarına sahip olanlar ile 2005-2010 tarihleri arasında diğer ülkelerdeki kolej ve liselere kayıt yaptırıp eğitim alarak GCE AL sınav sonuçlarına sahip olan veya sahip olacaklar.
  1. T.C. uyruklu olup orta öğreniminin (lise) tamamını Türkiye’de veya K.K.T.C.’de tamamlayanlar,
  2. K.K.T.C. uyruklu olanlar (orta öğreniminin tamamını (lise) K.K.T.C liselerinde bitirip GCE AL sonucuna sahip olanlar ile 2005-2010 tarihleri arasında diğer ülkelerdeki kolej ve liselere kayıt yaptırıp eğitim alarak GCE AL sınav sonuçlarına sahip olan veya sahip olacaklar hariç),
  3. A maddesinin 2 numaralı bendinde tanımlanan doğumla ilk uyruğu T.C. olan çift uyruklular, (A maddesinin 4 numaralı bendindeki şartları sağlayanlar hariç),
  4. Uyruğundan birisi K.K.T.C. olan çift uyrukluların (orta öğreniminin (lise) tamamını K.K.T.C. liselerinde bitirip GCE AL sonucuna sahip olanlar ile 2005-2010 tarihleri arasında diğer ülkelerdeki kolej ve liselere kayıt yaptırıp eğitim alarak GCE AL sınav sonuçlarına sahip olan veya sahip olacaklar hariç),
  5. Türkiye’deki büyükelçilikler bünyesinde bulunan okullar ile Türkiye’de bulunan yabancı liselerde öğrenimlerini gören T.C. uyruklu olan veya A maddesinin 2 numaralı bendinde tanımlanan doğumla ilk uyruğu T.C. olan çift uyruklular.

Genel olarak, aynı üniversitede birden fazla ders için başvuru yapabilirsiniz. Bunu yapmak için, online uygulama üzerinde istediğiniz her eğitim programı için ayrı bir başvuru oluşturun. Çoğu durumda, aynı üniversitede 3 farklı program seçeneği uygulanabilir.

Ancak, Üniversiteler dönem başına başvuru sayısını sınırlayabilir. Seçtiğiniz üniversitede aynı anda kaç derse başvurabileceğinizi öğrenmeniz gerekir.

Koşullu kabul mektubu aldığınızda, üniversite tarafından belirtilen yıllık öğrenim ücretinin kısmi tutarını ödemeniz gerekmektedir. Ayrıca, koşullu kabul mektubunda üniversitenin tüm banka bilgilerini bulabilirsiniz.  Ödemenizi yaptıktan sonra, lütfen bir kopyasını apply@trucas.com.tr mail adresine gönderin.

Bundan sonra, paranızı yöneteceğiniz, seyahat düzenlemelerinizi, ders materyallerinizi ve kampüse vardığınızda destek bulacağınız yere emin olduktan sonra dönem başlangıcı için hazır olun.

Eğer bir ret mektubu aldıysanız, tekrar başvurun. Hayallerinizi ertelemek için zamanınız yok, belgeleriniz TRUCAS sisteminde ve web sitemizden tekrar bir üniversite seçebilirsiniz.

Bu istediğiniz eğitim programına bağlıdır. Her üniversitenin farklı başvuru koşulları vardır. Lütfen bağlantıdan https://TRUCAS.com.tr/university hangi belgelere ihtiyacınız olduğunu öğrenin. Gereksinimler üniversiteler ve eğitim programları arasında farklılık gösterir.

Tüm üniversiteler için, genellikle;

 

Derecesi olmayan bir program için:

 

Derece dışı kayıt durumu resmi bir kabul süreci veya resmi giriş koşulları gerektirmez. 

 

Lisans Programı için:   

 

◦ Biyometrik Fotoğraf

◦ Pasaport Fotokopisi

◦ Lise Diplomasının Noter Onaylı Türkçe/İngilizce Çevirisi

◦ Lise Transkript Belgesinin Noter Onaylı Türkçe/İngilizce Çevirisi

◦ Denklik Belgesi

 

Yüksek Lisans Programı İçin:   

 

◦ Lisans Diplomasının Noter Onaylı Türkçe/İngilizce Çevirisi

◦ Lisans Transkript Belgesinin Noter Onaylı Türkçe/İngilizce Çevirisi

◦ Pasaport Fotokopisi

◦ Biyometrik Fotoğraf

◦ CV

 

Doktora Programı İçin:   

◦ Lisans Diplomasının Noter Onaylı Türkçe/İngilizce Çevirisi

◦ Lisans Transkript Belgesinin Noter Onaylı Türkçe/İngilizce Çevirisi

◦ Lisansüstü Diplomasının Noter Onaylı Türkçe/İngilizce Çevirisi

◦ Lisansüstü Transkript Belgesinin Noter Onaylı Türkçe/İngilizce Çevirisi

◦ Biyometrik Fotoğraf

◦ CV

 

Önemli Not:Tüm belgelerin orjinal ve kopyalanmış bir sürümü olmalıdır.

Evet. Son başvuru tarihi dolmadan istediğiniz zaman belgelerinizi gönderebilirsiniz.

Her üniversitenin farklı bir kayıt dönemi vardır. Ancak, TRUCAS ile başvurunuzu yaptığınızda, kabul işlemi sırasında gerekli bilgiler hakkında aktif olarak bilgilendirileceksiniz.

Burs, bir öğrencinin özel bir ilköğretim veya ortaokulda veya özel kolej, üniversite veya başka bir akademik kurumda eğitimini sürdürmesi için verilen mali yardımdır.

Yetenek Bursu, genellikle spor, sanat vb. alanlarda özel başarıların sahibi olmuş ve bu başarısını belgeleyen öğrencilere verilir. Bazı yetenek bursları da finansal ihtiyacı göz önünde bulundurur, ancak ödüllendirici yetenek birincil hedefidir.

Bu burslar, üniversiteye tam zamanlı olarak devam etmek zorunda kalan öğrencilerin taşınma ve yaşam giderlerine yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Aylık olarak ödenen bu ödüller, her seferinde bir akademik yıl için verilir. Ödül miktarları bireysel koşullara göre değişir.

Yabancı öğrenciler için 6 farklı türde lisans burs programı bulunmaktadır:

Türkçe Konuşan Ülkeler Burs Programı, Balkanlar Burs Programı, Karadeniz Burs Programı, Harran Burs Programı, Türkiye-Afrika Burs Programı ve Boğaziçi Burs Programı.

Başvurular sadece adaylar tarafından www.turkiyeburslari.gov.tr yoluyla bireysel olarak yapılabilir. Türkiye Bursları için başvuruda bulunmak için yetkili kurum veya kişiler bulunmamaktadır. Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora seviyelerinde başvuran adaylar 15 Ocak- 20 Şubat 2020 tarihleri arasında başvuru yapabilirler.

Türkiye’de herhangi bir yükseköğretim kurumunda öğrenim görmeye hak kazanan öğrencilerin Türkiye’ye gelmeden önce “öğrenci vizesi” almaları gerekmektedir. Öğrenci vizesi, yabancı uyruklu öğrencinin vatandaşı olduğu ülkenin veya ikamet izni ile ikamet ettiği ülkenin Türkiye Cumhuriyeti Dış Temsilciliği tarafından verilmektedir. Öğrenci vizesi alacak yabancı uyruklunun Türkiye’deki üniversiteden gelen “Üniversite Kabul Yazısını” Türkiye Dış Temsilciliğine sunması gerekmektedir. Öğrencinin pasaportuna öğrenci vizesinin işlenmesi gerekmekte olup Türkiye’ye öğrenci vizesi almadan, vize muafiyeti veya diğer vize türü ile gelenlerin kişilerin kayıt işlemi yapılmamaktadır.

İlk olarak, ülkenizden Türkiye için vizeye ihtiyacınız olup olmadığını kontrol etmiş olmanız gerekmektedir.

Gerekli belgeler ülkeler için farklılık göstermekle birlikte, aşağıdaki belgeler genel olarak gerekli olanlardır:

  • Pasaport: 90 günden uzun bir süre için geçerlidir
  • 2 adet pasaport boyutunda fotoğraf
  • Üniversite Kabul Yazısı
  • Sağlık Raporu
  • Dönüş Bileti Kanıtı
  • Eğitiminizi ve Türkiye’de yaşamınızı desteklemek için yeterli mali gelir belgesi
  • Vize işlem ücreti: Uyruğa Bağlı
  • Adli sicil belgesi
  • Seyahat Sağlık Sigortası

Yabancı uyruklu öğrenciler, Öğrenci İkamet İzni aldıktan sonra Türkiye'de yasal olarak çalışabilirler.

Ancak, lisans veya önlisans programlarına kayıt yaptıran yabancı uyruklu öğrenciler, öğrenimlerinin ilk yılını tamamladıktan sonra Türkiye'de çalışmaya başlayabilirler.

TRUCAS, Dünya ülkelerindeki tüm mezun öğrenciler içinTürkiye'de Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora eğitimi almaları için uygun eğitim olanakları sunmaktadır. 

Öğrencilere ve iş birliği yaptığımız üniversitelere üst düzey hizmet vermekteyiz.Siz öğrenciler için Türkiye'deki Üniversitelerle irtibata geçiyor ve bu süreçte vereceğimiz destekleri belirliyoruz.

Eğitim imkânından faydalanmak istediğiniz, ilgi alanınız olan, puanınızın yeterli olduğu bölümlerin sunulduğu Üniversitelerin öğrenim ücretleri dâhil tüm faydalı bilgileri edinmenizi sağlıyoruz. Siz öğrencilerden istediğimiz tek şey ise, sitemize giriş yaparak bilgilerinizi tam ve eksiksiz doldurmanız.