Turkiyede Yasam Maliyetleri Ne kadardır?

Eğitim almak aynı zamanda okuduğun ülkede yaşamak anlamına geldiği için Türkiye'de öğrenci hayatindan bahsetmemiz gerekiyor. Türkiye'nin birçok uluslararası öğrenci tarafından seçilmesinin ana nedenlerinden biri Türkiye'de yaşamanın kolaylığı dır.

Öncelikle belirtmek gerekir ki, Türkiye, burayı ziyaret eden veya yerleşen yabancıların çoğu için uygun fiyatlı bir ülke olarak görülmektedir. Bütçenizi nasıl yönettiğinize bağlı olarak, yaşam giderlerinin çok fazla olması beklenmiyor- kira, yemek, ulaşım, kıyafet ve diğer yaşam giderlerini ödemek için genelde yaklaşık 200 dolar yeterli bir miktardir. Ayrıca Türkiye tekstil ürünleri ihracatında önde gelen ülkelerden biri olduğu için Türkiye'de giyim urunleri çok uygun fiyata ve yüksek kalitede satılmaktadır.

Ayrıca devletin öğrencilere destek olmak için ulaşımda, hastane hizmetlerinde, sinema gibi eğlence merkezlerinde öğrencilere özel indirimler sağlaması çok önemli bir husustur.

TRUCAS Eğitim Danışmanlık Ekibi olarak öğrencilerimize sadece başvuru ve kabul işlemlerinde değil, kabul sonrası evrak hazırlama, denklik belgesi, oturma izni, sigorta vb. işlemlerde de yardımcı olarak her zaman yanında olduğumuzu belirtmek isteriz. TRUCAS aracılığıyla Türkiye'deki üniversitelere kabul edilen öğrenciler, TRUCAS adaylarına özel burslardan yararlanabilmektedir.

TRUCAS’i Türkiye'deki ilk eviniz gibi düşünebilirsiniz, bu nedenle herhangi bir sorunla karşılaşırsanız bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin: info@trucas.com.tr